Cricket:

Een sport die je misschien niet zo goed kent is cricket. Cricket zal door de gymdocenten uitgelegd worden, maar het doel is natuurlijk punten scoren. Cricket is tegelijk met voetbal, dus vorm andere teams. Je bent misschien geen prof in cricket, maar bij cricket moet je snel zijn en met een bal kunnen omgaan. Misschien ben jij wel de sterspeler die jullie team nodig heeft!

Deelnemers: 10 (5 meisjes, 5 jongens)

Culinair:

Is koken en eten nou echt jouw passie en ben je niet uit de keuken te krijgen? Dan is dit onderdeel echt iets voor jou. Maar wees gewaarschuwd: de juryleden verwachten het beste van het beste qua smaak en presentatie. En wat misschien nog het belangrijkste is van alles: ruim je troep op! Kook met zijn allen, maar presenteren slechts met twee.

Deelnemers: Geen limiet (presentatie door 2 personen)

Dans:

Zet de muziek aan, schud je heupen los en druk je zenuwen weg, want bij dit bekende onderdeel is het aan jullie om een swingende dans neer te zetten en zowel de jury als het publiek te laten zien wat jouw klas in huis heeft! Probeer iedereen mee te laten doen in je dans: onverwachte dansers kunnen zeker wat punten opleveren!

Deadline: De muziek voor dans JR moet uiterlijk 16 april 23.59 binnen zijn; voor SR 18 april 23.59 in een mp3 formaat bij mbatstra@barlaeus.nl

Eloquentia:

Je staat in je eentje achter een microfoon, voor je zie je een hele zaal vol mensen die afwachten tot jij het woord neemt. Slechts een paar minuten geleden heb je een willekeurig woord gekregen waar je nu 2 minuten over moet gaan praten. Voor dit onderdeel heb je humor en vooral veel lef nodig. Durf jij het aan om haast onvoorbereid op het podium te staan?

Deelnemers: 1

Estafette:

Het klassentoernooi zal ook dit jaar weer beginnen met de beruchte estafette in het Vondelpark. Stel een goed team samen en geef het stokje netjes door. Bij het fluitje van Margriet begint de spannende wedstrijd. Er mag niet over het gras gelopen worden, afgesneden of geduwd worden, dan krijg je namelijk strafpunten. Snelheid is belangrijk, maar een goed uithoudingsvermogen ook. Wie wint er dit jaar het eerste onderdeel en begint het klassentoernooi op de eerste plek?

Deelnemers: 5 (minimaal 2 meisjes)

Feest:

Misschien wel het meest geliefde onderdeel: eindelijk een beetje ontspanning na die ontzettend lange dagen. Maar juich niet te vroeg, want niet alleen zal muziek moeten repeteren tot vlak voor het feest, ook zal je de volgende dag niet lekker kunnen uitslapen… De volgende dag beginnen voetbal en cricket namelijk al weer strak op tijd. Dus heb plezier en dans lekker, maar pas op dat je jezelf niet kapot danst tijdens de swingende nummers die je mede-Barlaeanen aan het opvoeren zijn.

Film:

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om op het grote doek te verschijnen? Of blijf je liever achter de schermen en regisseer jij de volgende blockbuster? Grijp dan nu je kans om een stap in die richting te zetten en doe mee aan film! Schrijf een script, pak je camera, en ga aan de slag. Of je nou een actiefilm vol spanning en sensatie creëert of juist een emotioneel meesterwerk maakt, is helemaal aan jou.

Deelnemers: Geen limiet

Deadline: Je film van max. 6 minuten moet uiterlijk 16 april 23.59 binnen zijn bij Maxime.Knaepen@gmail.com

Geheim onderdeel:

Wordt het balanceren op een vliegend tapijt, veertig rovers verslaan met sabels of wellicht een tijger-rodeo? De geest uit de lamp mag het weten… De geheime onderdelen blijven geheim. Zet drie jongens en drie meisjes in die tegen alles opgewassen zijn!

Deelnemers: 6 (3 duo’s van steeds 1 jongen en 1 meisje)

Improvisatiebattle:

Hou jij er niet zo van om je voor te bereiden op dingen? Ben jij meer zo’n persoon die alles last minute wel aan denkt te kunnen (daar hebben we er allemaal wel een paar van in de klas ;D )? Test die vaardigheid dan en kijk hoe goed je het ervan af brengt bij de improvisatiebattle! Denk en reageer snel en probeer zo de jury voor je te winnen. Dus waar wacht je nog op? Beklim dat podium en doe mee aan de strijd!

Deelnemers: 4

Mast:

Sesam open nu’ de grenzen voor vluchtelingen, of red de tijgers, olifanten, en kleine aapjes zoals Abou, of doe iets anders voor de minderbedeelden in deze harde wereld. Haal alles uit de kast en denk groot! Het zijn immers niet alleen de grote dingen die de wereld veranderen, maar vooral alle kleine dingen samen. Zorg je dat je een stevig plan hebt, want je wordt beoordeeld op creativiteit, (media-)aandacht en inkomsten. Blijf origineel, dan heb je meer kans op succes. Zet hem op en verdien die gouden munten!

Deelnemers: Geen limiet (2 presenteren)

Muziek:

Laat iedereen horen hoe goed jij dat ene liedje in de vingers hebt en hoe goed jouw klas wel niet op elkaar ingespeeld is! Probeer het publiek mee te krijgen en laat ze natuurlijk niet zien hoe jij al weken wakker hebt gelegen, denkend over dit moment, op het podium voor de hele school. Als dat je lukt is de winst voor jouw klas gegarandeerd! Let op: Je hebt maar 6 minuten inclusief soundcheck!

Deelnemers: Geen limiet

Schaken:

Niet iedereen heeft talent voor dit hersengymnastisch spel. Het vergt opperste concentratie, het fijnste geduld, een gigantisch strategisch vermogen and last but not least: don’t panic! Als dit je allemaal teveel is geworden, denk maar dat alles goed staat in zwart-en-wit. Oefen een paar keer op het Max Euwe plein, vertegenwoordig jouw klas en breng hen eeuwige roem! Niks houdt je tegen, slechts de zenuwslopende tijd. Weet de vijand schaakmat te zetten en jij bent de sultan van het spel!

Deelnemers: 1

Themawerkstuk:

Een nieuw onderdeel, waarbij je met jouw klasgenoten jullie lokaal magisch aan mogen kleden! Probeer aan de hand van het thema van het klassentoernooi je lokaal zo mooi mogelijk te versieren met alles wat je maar kan verzinnen: doeken, lichtjes, kunst, dozen of zelfs mensen. In dit onderdeel heeft nog niemand ervaring, dus dit is je kans om met jouw klas nog extra punten te verdienen. Denk groot: sprookjesparadijs, markt, woestijn… Wat bedenken jullie nog?

Deelnemers: Geen limiet, alle spullen die je gebruikt om het lokaal aan te kleden moeten weer mee terug naar huis!

Toneel:

Laat je creatieve geest de vrije loop bij dit onderdeel. Het maakt niet uit wat je verzint, als je er maar een leuk toneelstukje van weet te maken. Dat kan een dramatische opvoering zijn waarbij het publiek tranen in de ogen krijgt, of een komische act waardoor ze allemaal in een deuk liggen. Stap het podium op en laat het publiek zien waar jij toe in staat bent! Let op: Je krijgt maximaal 5 minuten de tijd!

Deelnemers: Geen limiet

Voetbal:

Voor de voetballiefhebbers (en dat zijn er veel): voetbal is terug! Stel twee teams samen (één van 5 jongens en één van vijf meisjes). Winnen is belangrijk, maar het spel moet sportief blijven. Tip: ga niet in discussie met de scheidsrechters, dit kost je namelijk 5 welverdiende punten. Moge de beste winnen!

Deelnemers: 10 (5 meisjes, 5 jongens)

Zeskamp:

Een leuk nieuw onderdeel is er dit jaar weer bij gekomen. Zeskamp bestaat uit zes onderdelen die misschien doen denken aan sportdagen op school. Alleskunners zijn dus gezocht… Kun jij goed springen? Rennen? Heb je een goede balans? Alles is handig voor zeskamp, dus stel een divers team samen om hoog te eindigen bij dit fantastisch leuke onderdeel. Iedereen kan winnen: het wordt spannend.

Deelnemers: 20 (10 meisjes, 10 jongens)